Hos oss på Nissabo hittar du genomgående en passion för massivträ och limfog. Det är våra hjärteämnen som vi arbetat med sedan starten 1979. Här kan du läsa om våra olika indelningar inom vårt unika kvalitetssystem, som hjälper dig välja den rätta kvaliteten för just ditt ändamål.
Diamant
A/A+. När det är extrema krav på kvaliteten
Ingen blixt/märgstrålar på ovansidan, ytved tillåts ej. Mycket små pärlkvist tillåts upp till ca 1mm i diameter. Kosvans är inte tillåtet. Färgsortering är mycket noggrann. Ytterkanterna är fria från defekter.
Användningsområde: När det är extrema krav på kvaliteten.
Rubin
A/A kvalitet. Användningsområde: Trappkunder etc.
Blixt/märgstrålar tillåts. Ytved Tillåts ej. Små pärlkvist tillåts upp till 2,5mm i diameter på framsidan. 3mm kvist på baksidan. Ytterkanterna är fria från defekter.
Användningsområde: Trappsteg, Vangstycke, sättsteg då det är stora krav på kvalitet.
Safir
A/B ej blixt. Kund Mycket noggrann sortering.
Blixt/märgstrålar tillåts ej på framsida. Färgsorteringen är mycket noggrann. Pärlkvist upp till 2,5mm i diameter tillåts på framsida. Upp till 7mm i diameter kvist på baksida. Ytved är ok på baksidan.
Ytterkanterna är fria från defekter.
Användningsområde: Möbler. Exempelvis för bordsskivor.
Opal
Kvalitet A/B
Blixt/märgstrålar tillåts. Små pärlkvist upp till 2,5mm på framsidan. Baksidan tillåts kvist upp till 12mm. Ytved tillåts på baksidan. Ytterkanterna är fria från defekter.
Användningsområde: Trappsteg, Vangstycke, sättsteg etc.
Topas
A/AB,
Blixt/märgstrålar tillåts. Små pärlkvist upp till 2,5mm på framsidan. Baksidan får det vara kvist upp till 7mm. Ytved tillåts ej. Ytterkanterna är fria från defekter.
Smaragd
Kvalitet: A/BC, (där undersidan inte syns)
Blixt/märgstrålar tillåts.Pärlkvist upp till 3mm på framsidan. Baksidan tillåts kvist upp till 18mm. Ytved tillåts på baksidan.
Användningsområde: Bänkskivor etc.